Jacqueline Hassink

Blue Wall 2 ( Quarry Walls)

2000

Foto

128 x 158 cm

Aanwinst 2002

Jacqueline Hassink verwerft in 1995 internationale bekendheid met haar fotoserie Table of Power. In een rondgang langs ’s werelds grootste bedrijven fotografeert ze met ijzeren precisie de vergaderruimtes van de raden van bestuur. Door alleen de lege tafels en stoelen in beeld te brengen en de bijbehorende bestuurders achterwege te laten, benadrukt ze het abstracte en ongenaakbare karakter van deze machtscentra.

In de serie Quarry Walls heeft ze ongenaakbaarheid van een heel andere orde vastgelegd. Ze fotografeerde steengroeven op diverse plekken in Europa. De enorme wand op deze afbeelding maakt deel uit van een steengroeve in het Noorse Larvik. Het blootgelegde innerlijk van de berg, dat zich hier in volle omvang toont, verandert naar gelang van de weersomstandigheden. Van de vijftig opnamen die Hassink ter plekke maakte zijn er geen twee identiek; het strepenpatroon van Blue Wall 2 openbaarde zich na een regenbui.

Ook in deze steengroevenserie onbreekt de mens. In het majestueuze schouwspel dat Hassink in beeld brengt, resteert voor hem niet meer dan de rol van toeschouwer.

Van deze kunstenaar hebben we meer werk in de collectie.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer