Michela Segato 2019

Een ontdekkingsreis naar de vormen en mogelijkheden van binnenbanden. Zo zou je ‘The condition of Air’, de nieuwe expositie in De Vitrines, kunnen noemen. Het werk is van de hand van de Italiaanse ontwerper en beeldhouwer Michela Segato (1993), die onlangs is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

Voor haar kunstproject ‘The condition of Air’ boog Segato zich over de binnenband van de oer-Hollandse fiets. Wat voor AMC-fietsenmaker Luud van Heel doodnormale dingen zijn, die hij dagelijks haast achteloos door zijn handen laat gaan, betekent voor Segato een constant onderzoek naar de ongekende mogelijkheden van de binnenband.

In haar zoektocht let ze niet alleen op de vormen die dit materiaal kan aannemen, maar zet ze ook vraagtekens bij de verspilling van producten en het korte leven dat de meeste gebruiksvoorwerpen beschoren lijkt. Door ze aan elkaar te binden, uit te rekken en te snijden, nodigt Segato ons uit om met andere ogen naar zoiets simpels als een binnenband te kijken.

‘The condition of Air’ is te zien tot 22 april 2019, in De Vitrines in Amsterdam UMC, locatie AMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam.


Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: