Onderzoek naar niches

In het Amsterdaum UMC doen wij verschillende onderzoeken naar keizersnede littekens. Er zijn vier onderzoeken die op dit moment in het Amsterdam UMC verricht worden.

Niche cohort: dit is een onderzoek waarbij we elke vrouw met een niche met vragenlijsten willen vervolgen om later te kunnen evalueren welke behandeling het beste geholpen heeft.

Sympress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, zonder kinderwens, maar wel gynaecologische klachten waarbij we evalueren of medicatie of een operatie de beste behandeling is.

Nopress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, met kinderwens maar niet langer dan 1 jaar, waarbij we 12 maanden afwachten vergelijken met opereren. Het doel is om te evalueren wat de grootste kans op een zwangerschap geeft.

Lapress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, met langer dan 1 jaar een kinderwens, waarbij we 9 maanden afwachten vergelijken met opereren. Ook hier is het doel om te evalueren wat de grootese kans op een zwangerschap geeft.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer