Onderzoek naar niches

In het Amsterdaum UMC doen wij verschillende onderzoeken naar keizersnede littekens. Er zijn vier onderzoeken die op dit moment in het Amsterdam UMC verricht worden.

Niche cohort: dit is een onderzoek waarbij we elke vrouw met een niche met vragenlijsten willen vervolgen om later te kunnen evalueren welke behandeling het beste geholpen heeft.

Sympress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, zonder kinderwens, maar wel gynaecologische klachten waarbij we evalueren of medicatie of een operatie de beste behandeling is.

Nopress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, met kinderwens maar niet langer dan 1 jaar, waarbij we 12 maanden afwachten vergelijken met opereren. Het doel is om te evalueren wat de grootste kans op een zwangerschap geeft.

Lapress studie: een onderzoek naar vrouwen met een grote niche, met langer dan 1 jaar een kinderwens, waarbij we 9 maanden afwachten vergelijken met opereren. Ook hier is het doel om te evalueren wat de grootese kans op een zwangerschap geeft.