Overlijden Marcel Reinders

Het bericht van het overlijden van Marcel Reinders heeft iedereen geschokt en tot veel vragen en reacties geleid. Met deze mail willen we jullie informeren en vooral ook wijzen op de mogelijkheden om je gedachten en gevoelens te delen met de familie van Marcel en met elkaar.

 

Rouwkaart en uitvaart

Bijgesloten vind je de rouwkaart die wij hebben ontvangen. Zoals je daarin kunt lezen vindt de uitvaart aanstaande vrijdag plaats om 12.30 uur in Haarlem. Vanwege de coronamaatregelen mogen daar helaas maar vijftig mensen bij aanwezig zijn. Marcels vrouw, Krista Miedema, heeft twee plekken gereserveerd voor een kleine afvaardiging van onze afdeling. Voor alle anderen is de uitvaart wel via een livestream te volgen. Dat kan vanaf 12.30 uur via www.sterrenheuvellive.nl en met inlogcode 340354.

 Condoleance

Op donderdagavond is er tussen 19.00 en 20.30 uur de mogelijkheid om afscheid te nemen van Marcel en de familie te condoleren. De uitvaartonderneming heeft een coronaproof condoleance georganiseerd in het afscheidshuis Sterrenheuvel, Vergierdeweg 458, 2026 BJ in Haarlem. Krista heeft aangegeven dat ze het heel fijn zou vinden als er veel mensen komen.

Online condoleanceregister

Daarnaast is er ook een online condoleanceregister waar je herinneringen en berichten voor Marcel en zijn familie kunt achterlaten. Je vindt dit condoleanceregister op www.memori.nl/gedenkplaats/marcel-reinders/. Ook hiervoor geldt dat het delen van herinneringen en berichten erg op prijs wordt gesteld.

Digitaal napraten

Afscheid nemen, rouwen en gebeurtenissen als deze verwerken is nooit eenvoudig, maar in tijden van corona nog moeilijker dan het al is. Vrijdagmiddag willen we daarom iedereen in de gelegenheid stellen om digitaal na te praten. Zoals we dat anders, in het echt, ook zouden hebben gedaan. We organiseren daarom vrijdagmiddag twee Zoom bijeenkomsten. De ene is voor de medewerkers van de sectie Studentenonderwijs VUmc-VU. Als sectiehoofd zal Paul Houben zijn collega’s daarover informeren.

Alle overige medewerkers van de afdeling kunnen vanaf 16.00 uur napraten en hun herinneringen, gedachten en gevoelens delen via [Zoom link – stuurt Jettie nog].

Overleg sectie Studentenonderwijs VUmc-VU

Ten slotte is er vanavond van 19.30 tot 20.30 uur, een overleg van de sectie Studentenonderwijs VUmc-VU. Dit overleg is voor medewerkers van de sectie en zal in het teken staan van het overlijden van Marcel: https://zoom.us/j/97706637032?pwd=bXM3dU10QkUyTjBXQ0RoU210dW1Fdz09.