Pancreascysten (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Pancreascysten.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar de polikliniek Pancreas-cysten van het AMC. De polikliniek Pancreascysten richt zich op patiënten met cysten (spreek uit: kiesten) in de alvleesklier, in medische taal de ‘pancreas’. U kunt er terecht voor zowel onderzoek als behandeling.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan onze polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Controle in of buiten het AMC

Het kan wenselijk zijn een cyste regelmatig even te controleren. Daarvoor kunt u naar het AMC komen, maar soms is dat ‘vervolgen’ ook mogelijk in een ziekenhuis dichter bij u in de buurt.

Meer over onze polikliniek

Op de polikliniek Pancreascysten werken specialisten van de AMC-afdelingen Chirurgie, Maag-, Darm-, en Leverziekten, Radiologie en Pathologie met elkaar samen. Uw situatie wordt er besproken binnen een ‘multidisciplinair’ team van specialisten, ieder met zijn/haar eigen kennis en kunde op het gebied van pancreascysten.

De polikliniek Pancreascysten combineert deze multidisciplinaire zorg met wetenschappelijk onderzoek en is daarmee uniek in Nederland.

    Route

    De Pancreascysten polikliniek ligt in bouwdeel C op de tweede verdieping. Sla linksaf als u het polikliniekengebouw binnenkomt en ga met de lift naar de tweede verdieping. De Pancreascysten polikliniek vindt u in kamer 320.

    Pancreascysten

    020 - 566 3005

    Meer over uw bezoek aan het AMC: