Paul de Reus

Paul de Reus | klok | 2007 | potlood op papier | 65 x 50 cm

Klok

2007

Potlood op papier

65 x 50 cm

Aanwinst 2011

Paul de Reus (1963) woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde ruimtelijke vormgeving aan de Academie Minerva Groningen en studeerde vervolgens aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

De Reus is bovenal beeldhouwer. Hij maakt wonderlijke en originele beelden, waarin hij de meest zwaarmoedige gedachten op een lichtvoetige en humoristische manier weergeeft. Het is die lichtvoetige twist die ervoor zorgt dat je naar zijn werk blijft kijken terwijl je je afvraagt: waar kijk ik eigenlijk naar?

Ook de tekening Klok, door het AMC verworven in 2011, is een fraaie proeve van zijn wonderlijke fantasie. Klok heeft een merkwaardig, bijna kinderlijk perspectief. Centraal in beeld ligt een supergrote koperen klok waarboven een klokkenspel hangt. En niet minder vreemd: als klepel fungeert een man. Hij lijkt gevangen in en verlamd door het gebeier - of is hij misschien zo dol op het mooie bronzen geluid dat hij één met klok wil zijn? De Reus laat het antwoord over aan de fantasie van de toeschouwer.

Van deze kunstenaar hebben we meer werk in de collectie.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer