Per 24 november 2021 gaat de METC AMC werken met een nieuwe digitale portal: Research Manager (aangepaste indieningsprocedure)

De METC AMC gaat per 24 november 2021 over op Research Manager als loket voor indiening van WMO-plichtige studie documenten. Dit is hetzelfde systeem en de dezelfde omgeving als METc VUmc al in gebruik heeft. Het indienen en laten beoordelen van projecten gaat dan ook een geheel andere werkwijze krijgen. Wij vragen u als indiener/onderzoeker om vanaf het moment van in gebruikname (24 november 2021) Research Manager te gebruiken voor het indienen van documenten. Een handleiding van Research Manager volgt en wordt geplaatst op onze website.  Na het indienen kunt u als indiener/onderzoeker altijd de status van de beoordeling van een indiening terugvinden, en gaat het akkoord van hoofdonderzoekers en afdelingshoofden via de portal plaatsvinden in plaats van met ‘natte’ handtekeningen op papier of digitale/gescande handtekeningen.

Het transport van gegevens en documenten van het huidige digitale systeem naar het nieuwe kost circa drie weken. In die drie weken hanteren wij een aangepaste werkwijze. Wij kunnen gedurende deze drie weken maar beperkt documenten handmatig verwerken.

4 november 2021, 10.00 uur is de deadline voor het verwerken van documenten aangeleverd via indienenmetc@amsterdamumc.nl op de gebruikelijke wijze.

Vanaf 4 november 2021 10.00 uur worden alleen documenten verwerkt en afgehandeld die bestemd zijn voor de commissievergadering of de vergadering van het dagelijks bestuur. Het e-mailadres indienenmetc@amsterdamumc.nl is hiervoor beschikbaar.

Ook dringende veiligheidsinformatie kunt u blijven indienen.

Overige documenten, zoals WMO studies, die moeten worden afgehandeld door de secretaris (reactie op vragen), non-substantiële amendementen, amendementen deelnemend centrum, voortgangs- en eindrapportages kunnen wij in de periode 4-23 november niet verwerken. Deze  krijgt u bij indiening retour met het verzoek deze vanaf 24 november via Research Manager in te dienen.

24 november 2021 is Research Manager beschikbaar voor indiening. Voor dat moment krijgt u een e-mail met een link naar het webportaal om uw account te activeren voor studies waar u de indiener of de hoofdonderzoeker voor bent.

De indiening van aanvragen wel/geen WMO blijft via het e-mailadres indienenmetc@amsterdamumc.nl lopen.

Ook het indienen van biobanken, waar al via Research Manager gewerkt wordt, kan gewoon doorgaan.

Wij vragen uw begrip voor deze werkwijze en onze excuses voor de overlast en de vertraging die de overgang naar Research Manager gaat veroorzaken.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via: mecamc@amsterdamumc.nl

N.B. ook indieners/onderzoekers die buiten het AMC werken en bij ons willen indienen kunnen een account aanmaken voor Research Manager.