Verhalenverteller Pieter W. Postma

Pieter W. Postma (Drachten, 1963) is in zijn installaties en sculpturen vooral een verhalenverteller, waarin hij beeldhouwkunst, architectuur, schilderkunst en mode samenbrengt. Zijn achtergrond in de mode en bouwkunde is in zijn werk goed te herleiden, door zijn vaardigheid en vindingrijkheid in zowel het gebruik van textiel als van allerhande bouwmaterialen.

Postma’s verhalen strekken zich uit naar andere werelden dan die van ons. Parallelle universa, die bevolkt worden door zijn surrealistische verschijningen. Zijn werk roept een soort verwondering op die doet denken aan het allereerste bioscoopbezoek. Als kind geconfronteerd worden met een enorme kleurrijke (technicolour!) wereld die tot leven komt. Alsof je binnenloopt in een jongensboek. Een ode aan de verwondering.

De kunstenaar heeft plezier in de reconstructie van deze vervreemdende schouwspelen. Zijn figuren en wezens maakt hij van stoffen, rubbers en (kunst)leer, die door zijn verbeeldingskracht tot leven lijken te komen. Verbeeldingskracht en scheppingsdrang zijn de mooiste eigenschappen van de mens, lijkt zijn werk te willen zeggen. Het plezier werkt aanstekelijk.

Het werk van Pieter W. Postma is momenteel te bezichtigen in de vitrines van Q-Art.

Q-Art bevindt zich in het Q-gebouw/prikpoli van locatie AMC en is een van de drie expositieruimtes waar de afdeling Kunstzaken AMC regelmatig wisselende tentoonstellingen organiseert.