Nazorg Dagcentrum

U krijgt pijnmedicatie mee voor de eerste 24 uur na de opname. Meestal krijgt u ook een vervolgafspraak op de polikliniek.

Op de verpleegafdeling komen de anesthesist en de behandelend arts langs om u te vertellen hoe de ingreep is gegaan. Eventueel krijgt u informatie over de wondbehandeling. Ook krijgt u recepten mee voor pijnmedicatie. Deze kunt u daarna ophalen bij de poli-apotheek in het AMC. Ook vragen we u Paracetamol in huis te halen.

Belangrijke informatie als u naar huis mag

Aan het eind van de dag kunt u naar huis. U krijgt pijnmedicatie mee voor de eerste 24 uur na de opname. Meestal krijgt u ook een vervolgafspraak op de polikliniek.

Houd er rekening mee dat u zelf geen voertuig mag besturen. Het wordt ook afgeraden om met het openbaar vervoer te reizen. U kunt het beste iemand vragen u naar huis te rijden of een taxi nemen.

Het is belangrijk de avond, nacht en de dag erna geheel voor herstel te gebruiken. Ook hierbij dient u begeleiding te hebben. Als er thuis complicaties of problemen optreden of u heeft vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met het Dagcentrum. 's Avonds, 's nachts en in het weekend wordt u doorverbonden met de Eerste Hulp. Een arts of verpleegkundige zal u dan adviseren. Hoewel u al naar huis bent staan we volledig voor u klaar.

Nazorg

De dag na de ingreep bellen we u op. Wij informeren naar het herstel en naar eventuele problemen. U kunt vragen stellen en het aangeven wanneer u behoefte heeft aan contact met de behandelend arts. Uw huisarts wordt ook op de hoogte gesteld van uw ontslag en van de afgesproken nazorg.

Regels

Houd u rekening met het volgende:

  • Na de behandeling mag u de eerste 24 uur geen voertuigen besturen, ook niet fietsen.
  • Het werken met machines (boormachine, heggenschaar, zaagmachine etc.) wordt ontraden.
  • Het is verstandig niet alleen de straat op te gaan; het kan zijn dat u door de nawerking van de medicijnen niet alert reageert.
  • Neem daarom ook de eerste 24 uur geen belangrijke beslissingen.
  • Gebruik ongeveer 36 uur geen alcoholhoudende dranken en houd er rekening mee dat u alcohol (ook later) minder goed kunt verdragen.
  • Het is normaal dat u de tweede of derde dag nog snel vermoeid bent en uw volledige werktaak nog niet kunt vervullen. Wij raden u af lange autoritten te maken zo kort na de ingreep.
  • U kunt wat last krijgen van spierpijn, keel- of wondpijn. Dit is normaal.
  • Lichte duizeligheid kan optreden als u uit liggende houding op staat. Doe dit dus langzaam en geleidelijk. Sommige mensen hebben hier ook de tweede dag na de ingreep nog last van.