Nazorg Dagcentrum

U krijgt pijnmedicatie mee voor de eerste 24 uur na de opname. Meestal krijgt u ook een vervolgafspraak op de polikliniek.

Op de verpleegafdeling komen de anesthesist en de behandelend arts langs om u te vertellen hoe de ingreep is gegaan. Eventueel krijgt u informatie over de wondbehandeling. Ook krijgt u recepten mee voor pijnmedicatie. Deze kunt u daarna ophalen bij de poli-apotheek in het AMC. Ook vragen we u Paracetamol in huis te halen.

Belangrijke informatie als u naar huis mag

Aan het eind van de dag kunt u naar huis. U krijgt pijnmedicatie mee voor de eerste 24 uur na de opname. Meestal krijgt u ook een vervolgafspraak op de polikliniek.

Houd er rekening mee dat u zelf geen voertuig mag besturen. Het wordt ook afgeraden om met het openbaar vervoer te reizen. U kunt het beste iemand vragen u naar huis te rijden of een taxi nemen.

Het is belangrijk de avond, nacht en de dag erna geheel voor herstel te gebruiken. Ook hierbij dient u begeleiding te hebben. Als er thuis complicaties of problemen optreden of u heeft vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met het Dagcentrum. 's Avonds, 's nachts en in het weekend wordt u doorverbonden met de Eerste Hulp. Een arts of verpleegkundige zal u dan adviseren. Hoewel u al naar huis bent staan we volledig voor u klaar.

Nazorg

De dag na de ingreep bellen we u op. Wij informeren naar het herstel en naar eventuele problemen. U kunt vragen stellen en het aangeven wanneer u behoefte heeft aan contact met de behandelend arts. Uw huisarts wordt ook op de hoogte gesteld van uw ontslag en van de afgesproken nazorg.

Regels

Houd u rekening met het volgende:

  • Na de behandeling mag u de eerste 24 uur geen voertuigen besturen, ook niet fietsen.
  • Het werken met machines (boormachine, heggenschaar, zaagmachine etc.) wordt ontraden.
  • Het is verstandig niet alleen de straat op te gaan; het kan zijn dat u door de nawerking van de medicijnen niet alert reageert.
  • Neem daarom ook de eerste 24 uur geen belangrijke beslissingen.
  • Gebruik ongeveer 36 uur geen alcoholhoudende dranken en houd er rekening mee dat u alcohol (ook later) minder goed kunt verdragen.
  • Het is normaal dat u de tweede of derde dag nog snel vermoeid bent en uw volledige werktaak nog niet kunt vervullen. Wij raden u af lange autoritten te maken zo kort na de ingreep.
  • U kunt wat last krijgen van spierpijn, keel- of wondpijn. Dit is normaal.
  • Lichte duizeligheid kan optreden als u uit liggende houding op staat. Doe dit dus langzaam en geleidelijk. Sommige mensen hebben hier ook de tweede dag na de ingreep nog last van.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer