Radiologie Middelbare scholieren (Onderwijs)

Voor het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) worden landelijk diverse modules ontwikkeld. Binnen de module medische beeldvorming staat het gebruik en de werking van radiologische technieken centraal.

In de module worden de volgende technieken behandeld: röntgenfoto, CT-scan, MRI-scan, nucleaire diagnostiek en echografie.

De Open Schoolgemeenschap Bijlmer werkt hierin samen met de afdeling Radiologie van het AMC waarbij de afdeling, als de werkdruk het toelaat, een rondleiding verzorgt, casuïstiek aanlevert, vragen beantwoordt en illustratiemateriaal levert. Aan het einde van de module geven de scholieren een presentatie op de afdeling Radiologie.

Wij krijgen voor het vak medische beeldvorming regelmatig verzoeken van scholen. Wij kunnen hier helaas niet op ingaan omdat de patiëntenzorg altijd doorloopt. Wij kunnen wel een presentatie bij u op school houden en daar het vak illustreren aan de hand van filmpjes en casuïstiek. Hier staat een vergoeding tegenover. U kunt hiervoor contact opnemen met het onderwijsbureau radiologie: educationrad@amc.nl

Meer informatie over de samenwerking met de Open Schoolgemeenschap Bijlmerleest u in het artikel

Instructie: hoe wordt een polsfoto gemaakt? Instructie: hoe wordt een polsfoto gemaakt?