Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor Anesthesiologie.
Contact en afspraak
Uw specialist verwijst u naar de polikliniek Anesthesiologie van het AMC. Dit is de polikliniek waar we uw verdoving of narcose bespreken als voorbereiding op uw ingreep. Bij verdoving schakelen we een deel van uw gevoel uit. Bij narcose brengen we u volledig in slaap.
Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw afspraak op de polikliniek Anesthesiologie praat u eerst met de verpleegkundige of doktersassistente. Die controleert uw bloeddruk en neemt met u door welke medicijnen u gebruikt.
Daarna praat u met u een anesthesioloog of assistent, die een goed beeld probeert te krijgen van uw gezondheidstoestand. Deze vraagt naar uw gezondheid en medicijngebruik. Een belangrijke vraag is ook of u al eerder met verdoving of narcose te maken hebt gehad, en hoe u dat heeft ervaren.
Aanvullend onderzoek
Soms heeft de anesthesioloog extra gegevens nodig. Dan krijgt u ‘aanvullend onderzoek’, bijvoorbeeld bloedonderzoek of longonderzoek. Soms maken we een hartfilmpje (ECG) of röntgenfoto. Wanneer alle gegevens bekend zijn, besluit de anesthesioloog hoe we u het beste kunnen verdoven.
Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.
Route
De polikliniek Anesthesiologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de begane grond. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Voorbij de schuifdeuren kunt u zich melden bij de balie van Anesthesiologie/Pijngeneeskunde. Deze balie is te vinden direct naast de balie van het laboratorium.
Polikliniek Anesthesiologie
020 - 566 3496
Wachttijden polikliniek:
Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.
Pijnbestrijding/Anesthesiologie: 28 dagen
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.
Meer over uw bezoek aan het AMC: