Syncope Unit, Flauwval (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Syncope Unit.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de Syncope Unit van het Amsterdam UMC, in de wandeling de ‘flauwvalpoli’. Op deze polikliniek onderzoeken cardiologen (hartspecialisten) bij patiënten de oorzaak van onbegrepen wegrakingen en flauwvallen.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

  Route

  De Syncope Unit ligt in de polikliniek Cardiologie, in bouwdeel C op de tweede verdieping. Sla linksaf als u het polikliniekgebouw (A) binnenkomt en ga met de lift naar de tweede verdieping. Hier kunt de borden naar de balie volgen.

  Syncope Unit

  020 - 566 3794

   Meer over uw bezoek aan het Amsterdam UMC: