Kwaliteit CDL-AMC

Het CDL-AMC streeft ernaar om aan hoge kwaliteitseisen te voldoen. Op de eerste plaats komt natuurlijk het borgen van de veiligheid en kwaliteit van de onderzoeksresultaten.

Amsterdam UMC heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Beide locaties, AMC en VUmc, hebben een accreditatie van het Joint Commission International (JCI). De JCI-standaarden richten zich op zorgkwaliteit, patiëntveiligheid, logistiek, organisatie, medisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. In dit kader hebben inspecteurs het ziekenhuis op ruim 1200 belangrijke aspecten beoordeeld.

Het Centraal Diagnostisch Laboratorium, locatie AMC, waar het Laboratorium Bloedafname deel van uitmaakt streeft ernaar om aan hoge kwaliteitseisen te voldoen. Op de eerste plaats komt natuurlijk het borgen van de veiligheid en kwaliteit van de onderzoeksresultaten. In dit kader is het CDL-AMC momenteel ISO 15189 en ISO 22870 geaccrediteerd, accreditatienummer M146 (beide accreditaties uitgevoerd door Raad van Accreditatie). ISO 22870 is ten behoeve van point-of-care testen.

Middels interne en externe rondzendingen (waaronder SKML) worden de analytische kwaliteiten van het CDL-AMC op reguliere basis gemonitord. Tevens worden er met regelmaat interne audits uitgevoerd om de kwaliteit van het CDL-AMC in kaart te brengen en waar nodig verbeteringen door te voeren.

Contact

Receptie

Bouwdeel B1-112 Telefoonnummer: 020-5663123
Maandag tot en met zondag

Consult

Voor consulten is de dienstdoende klinisch chemicus bereikbaar via de telefooncentrale van het AMC op het telefoonnummer 020-5669111
Maandag tot en met zondag

Secretariaat

Bouwdeel F1-219 Telefoonnummer: 020-5663025
Maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: