Diëtetiek (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Diëtetiek.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Diëtetiek. De diëtisten van de polikliniek werken op verschillende locaties in het AMC. Ze zijn gespecialiseerd in de voedings­problemen die bij de ziektebeelden van een afdeling of polikliniek voorkomen.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de diëtist krijgt u informatie over de reden van uw voedingsproblemen, gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. De diëtist stelt een dieetadvies samen dat is aangepast aan uw persoonlijke en medische situatie.

  De polikliniek Diëtetiek ondersteunt voornamelijk chronisch zieken en patiënten met kauw- en slikproblemen, cystic fibrosis, oncologische aandoeningen, erfelijke stofwisselingsziekten en ALS. Jaarlijks verzorgen de diëtisten ruim 12.000 consulten op de verpleegafdelingen en ruim 6000 consulten op de polikliniek.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De wachttijd voor de polikliniek Diëtiek is 2-4 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Dieetvoeding bestellen?

  In sommige gevallen adviseert de diëtist u om dieetvoeding te gaan gebruiken als aanvulling of vervanging van de gebruikelijke voeding van uw kind. Dit kan bijvoorbeeld gaan om (aanvullende) drinkvoeding, sondevoeding en toebehoren, speciale preparaten bij stofwisselingsziekten of producten die extra energie leveren of die aangepast zijn aan een bepaald ziektebeeld.

  Als er een aanvraag voor sondevoeding en dieetapparatuur in de thuissituatie wordt gedaan, krijgt u soms te maken met gespecialiseerde medewerkers, vaak verpleegkundigen, die thuis komen uitleggen hoe een sondevoedingpomp werkt en moet worden aangesloten.

  Route

  De polikliniek Diëtiek ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor tot de liften. Neem de lift naar de tweede verdieping. Daar kunt u zich melden bij de balie.

  Diëtiek

  020 - 566 9111

  Meer over uw bezoek aan het AMC:

  Corona-maatregelen

  We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

  Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: