Diëtetiek (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Diëtetiek.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Diëtetiek. De diëtisten van de polikliniek werken op verschillende locaties in het Amsterdam UMC. Ze zijn gespecialiseerd in de voedings­problemen die bij de ziektebeelden van een afdeling of polikliniek voorkomen.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens het bezoek aan de diëtist krijgt u informatie over de reden van de voedingsproblemen, gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. De diëtist stelt een dieetadvies samen dat is aangepast aan de persoonlijke en medische situatie van uw kind.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De wachttijd voor de polikliniek Diëtiek is 2-4 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Dieetvoeding bestellen?

  In sommige gevallen adviseert de diëtist u om dieetvoeding te gaan gebruiken als aanvulling of vervanging van de gebruikelijke voeding van uw kind. Dit kan bijvoorbeeld gaan om (aanvullende) drinkvoeding, sondevoeding en toebehoren, speciale preparaten bij stofwisselingsziekten of producten die extra energie leveren of die aangepast zijn aan een bepaald ziektebeeld.

  Als er een aanvraag voor sondevoeding en dieetapparatuur in de thuissituatie wordt gedaan, krijgt u soms te maken met gespecialiseerde medewerkers, vaak verpleegkundigen, die thuis komen uitleggen hoe een sondevoedingpomp werkt en moet worden aangesloten.

  Route 24

  De polikliniek Diëtiek ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor tot de liften. Neem de lift naar de tweede verdieping. Daar kunt u zich melden bij de balie.

  Diëtiek

  020 - 566 9111

  Meer over uw bezoek aan het AMC: