TPV Thuisteam/Darmfalen (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor Darmfalen.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar het TPV Thuisteam van het AMC. U kunt bij ons terecht voor behandeling en onderzoek.

Ons TPV Thuisteam ondersteunt mensen die, vanwege darmfalen, langer dan drie maanden Totale Parenterale Voeding (TPV) moeten gebruiken. Bij TPV komt de voeding via een infuus rechtstreeks in de bloedbaan.

Wat is darmfalen?

Darmfalen houdt in dat de darm niet goed genoeg werkt, waardoor u te weinig voeding binnenkrijgt. Vaak komt dit door ongewenste gevolgen van buikoperaties, zoals darmfistels of infecties. Het komt ook doordat een groot deel van de darm is verwijderd. Meestal is dat het gevolg van darmontstekingen of bestraling.

We doen het niet alleen

Mensen bij wie totale parenterale voeding nodig is, hebben meestal ingewikkelde medische problemen. Daarom werkt het TPV Thuisteam altijd nauw samen met uiteenlopende specialisten. Uw specialist, diëtist of apotheker is vaak dus gewoon aangesloten.

Route

Het TPV Thuisteam ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de begane grond. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

TPV Thuisteam/Darmfalen

020 - 566 5120 (op werkdagen van 10:00 - 12:00 en van 14:00 - 16:00)

Wachttijd TPV Thuisteam

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  • Wachttijd voor deze polikliniek: 3 tot 4 maanden.
  • Tijd tot behandeling: 3 tot 4 maanden.

Informatie via mail: wordt binnen een week beantwoord.

Meer over uw bezoek aan het AMC: