Gipskamer (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de Gipskamer.

Op de gipskamer werken gipsverbandmeesters. Wij werken voor verschillende specialisten na doorverwijzing van traumatologen, orthopeden, plastisch chirurgen, kinderchirurgen, revalidatie artsen, vaatchirurgen en neurochirurgen. Wij werken op afspraak en doorverwijzing.

Voor kinderen hebben wij een aparte kindergipskamer op de kinderpoli. De kindergipskamer zit op A0, de volwassengipskamer op A1.

U komt op de gipskamer na een bezoek op de SEH, na een operatie of na een doorverwijzing vanuit de polikliniek. Wonden worden soms ook behandeld in het gips om de genezing te bevorderen. Wij werken met verschillende wondmaterialen. Ook onze gipsen en spalken maken wij van verschillende materialen. Wij hebben ook een aantal kant en klaar producten.

Op de gipskamer verkopen wij ook krukken en douchehoezen. Sommige drogisterijen verkopen deze hoezen ook. Douchen kan natuurlijk ook met een plastic zak. Belangrijk is dat het gips niet nat wordt.  Krukken kunt u ook huren bij een thuiszorgwinkel.

Vliegen met een circulair (gips rondom) gips kan problemen geven op het vliegveld. Informeer bij de gipskamer en vliegmaatschappij wat mogelijk is.

Het kan zijn dat gips knelt, een spalk niet prettig zit, of dat u een vraag heeft. U kan dan altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00. Het is handig om vroeg in de ochtend te bellen, want dan proberen wij u dezelfde dag nog te helpen. Soms zijn problemen ook telefonisch op te lossen. Telefoonnummer: 020-5662296.

’s Avonds en in het weekend kan u contact opnemen met de SEH. Telefoonnummer; 020- 5663333.

    Meer over uw bezoek aan het AMC: