Thuisbezorgen van stollingsfactoren

Uit een enquête (oktober 2019) van de Nederlandse Vereniging voor Hemofilie Patiënten (NVHP) bleek dat het AMC, ten opzichte van de andere HBC’s, slecht scoorde op patiënt tevredenheid met betrekking tot de levering van stollingsfactoren. Bij de meeste Nederlandse HBC’s worden deze thuis afgeleverd, maar in Amsterdam moesten de patiënten tijdens kantooruren naar het HBC komen om de stollingsfactoren op te halen.
De wens om stollingsfactoren bij de patiënt thuis te laten bezorgen bestond al langere tijd. Na een inventarisatie van verschillende bezorgfirma’s is de keuze gevallen op de firma Alcura.

Sinds januari 2021 heeft Alcura de logistiek van het Amsterdam UMC overgenomen. Het bestellen van de stollingsfactoren via de website door de patiënt verandert niet. Na de bestelling neemt Alcura contact op met de patiënt en levert de Stollingsfactoren bij de patiënt thuis of op een door de patiënt gekozen adres op werkdagen van 08:00-17:00 uur in tijdsvakken van twee uur. Bezorging in de avonduren, of in het weekend is ook mogelijk.  Deze service is alleen bedoeld voor patienten die zichzelf thuis kunnen behandelen met stollingsfactoren.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: