Op de afdeling van de Intensive Care Unit

Informatie over het verblijf op de Intensive Care Unit.

Meenemen

We vragen u eigen toiletartikelen mee te nemen, zoals een tandenborstel, tandpasta, deodorant en scheergerei. De Intensive Care verzorgt een pyjama. Wanneer uw conditie verbetert vragen we mogelijk een eigen kamerjas en pantoffels mee te nemen.

Contactpersoon

We vragen u een contactpersoon te wijzen. We zullen dan zoveel mogelijk via dit aanspreekpunt communiceren.

Bezoek

Vanwege het coronavirus gelden andere regels omtrent bezoek. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de pagina Belangrijke informatie voor bezoekers van patiënten.

Bloemen

Patiënten op de Intensive Care hebben vaak een verminderde weerstand. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor infecties. Planten en bloemen zijn daarom helaas niet toegestaan. U kunt natuurlijk wel een kaartje naast het bed plaatsen.

Kamer

De afdeling Intensive Care Volwassenen heeft een capaciteit van 34 bedden. De afdeling is opgedeeld in vier units.

Bed-side computer

Elk bed heeft een bed-side computer. De bed-side computer slaat gegevens op en verwerkt deze. De verpleegster analyseert deze gegevens via een aangesloten systeem. Uitslagen van laboratoria worden automatisch meegenomen en alle relevante gegevens zijn hierdoor permanent elektronisch beschikbaar.

Apparatuur

Op de Intensive Care bewaken we iedereen continu met behulp van apparatuur. We meten bijvoorbeeld het hartritme of de ademhaling. De apparatuur die we hiervoor gebruiken kan signalen afgeven met bijvoorbeeld een geluid of pieptoon. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken. De verpleegkundigen weten wat ieder signaal betekent en anticiperen direct wanneer dit nodig is.

Beademing

In sommige gevallen zult u via de beademingsmachine moeten ademen. Hierdoor kunt u niet spreken. Hoewel dit erg vervelend is kunt u toch met uw bezoek communiceren, zij kunnen u bijvoorbeeld vragen stellen waarop u met ‘ja’ of ‘nee’ kunt antwoorden.

Logeren

De Intensive Care beschikt over een beperkt aantal familiekamers waar bezoekers kunnen overnachten als uw conditie dat vraagt of als bezoekers van ver komen. Omdat het aantal familiekamers beperkt is kan het bezoek verzocht worden deze familiekamer af te staan voor een andere familie. In zo’n geval kan de afdeling Patiëntenvoorlichting u helpen aan een overzicht van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het AMC.

Telefoongebruik

U mag op de Intensive Care niet op de patiëntenkamers telefoneren.