Stage intensive care in het kader van medisch specialistische vervolgopleiding

Voor meerdere specialistische vervolgopleidingen is het verplicht om gedurende een aantal maanden stage te lopen op de intensive care. De afdeling intensive care van het Amsterdam UMC op de locatie Meibergdreef is een erkende locatie voor de intensive care stage voor AIOS Anesthesiologie, interne geneeskunde, heelkunde, neurochirurgie, cardiothoracale-chirurgie, neurologie, longgeneeskunde, cardiologie, SEH-arts en maag-darm-leverziekten.


De intensive care volwassenen van het Amsterdam UMC locatie AMC kent een zeer gevarieerd patiënten aanbod inclusief trauma, grote oncologische chirurgie en hematologie, acute neurologie, cardiologie en cardiothoracale chirurgie, inclusief VA en VV ECMO. Daarnaast zeer actieve onderzoeksgroep met focus op beademing, inflammatie, transfusie, kwaliteit en veiligheid en revalidatie en zwakte.

Tijdens deze stage wordt er uitgebreid onderwijs verzorgd, zodat AIOS vanuit verschillende vooropleidingen aan hun leerdoelen kunnen voldoen. Het programma omvat onder meer:

  • 2x per week AIOS onderwijs volgens een vaststaande cyclus
  • wekelijks echo onderwijs
  • wekelijkse complicatie/complexe patiënt bespreking
  • wekelijkse CAT
  • necrologie/obductie besprekingen
  • refereer bijeenkomsten

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om mee te lopen met:
SIT team
MICU

Opleider: dr. Robert Tepaske Plaatsvervangend opleider: dr. Marcella Müller Telefoonnummer: 020-5663007 (secretariaat onderwijs en opleidingen)
Email: r.tepaske@amc.uva.nl of m.c.muller@amc.uva.nl