Gesprekswijzer

Sommige mensen met kanker weten dat ze (waarschijnlijk) niet meer beter worden. Als u niet meer beter kunt worden, kunt u nog wel behandelingen krijgen. Bijvoorbeeld om de klachten minder erg te maken. Of om ervoor te zorgen dat u langer kunt leven met de ziekte. U praat met de arts in het ziekenhuis, huisarts of verpleegkundige over uw ziekte, de behandeling en uw wensen. Het is belangrijk dat de behandeling past bij uw leven en uw eigen wensen.

Hieronder staat de Gesprekswijzer voor mensen met ongeneeslijke kanker - nadenken over de behandeling als u weet dat u niet meer beter wordt. Dit boekje helpt u om na te denken over welke behandeling u wilt of niet wilt.

U kunt het boekje aanklikken en online lezen. U kunt het ook opslaan, uitprinten en meenemen naar het gesprek met uw arts in het ziekenhuis.

Onderzoek

Wilt u ons helpen? We willen graag weten hoe nuttig het boekje voor u is. Zou u daarom een vragenlijst over de Gesprekswijzer willen invullen? Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Ook als u een familielid, vriend of vriendin van een patiënt bent, kunt u de vragenlijst invullen. Als u de vragen wilt beantwoorden, kunt u op de link hieronder klikken nadat u de Gesprekswijzer heeft bekeken. Alvast hartelijk dank, u helpt ons er enorm mee!

Let op: bekijk eerst de Gesprekswijzer voor u de vragenlijst invult. Deze pagina blijft open staan als u op de Gesprekswijzer klikt. U kunt er dus altijd weer naar terug.

Gesprekswijzer

De Gesprekswijzer is ontwikkeld door Amsterdam UMC, Pharos en NFK, en wordt geëvalueerd in het SYMPHONY-project.