Neurochirurgie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Neurochirurgie.

Contact en afspraak

Uw specialist verwijst u of uw kind naar de polikliniek Neurochirurgie van het AMC. Wij beoordelen deze verwijzing vervolgens. Daarvoor hebben we wel de foto’s van uw MRI of CT-scan nodig. Het is daarom belangrijk dat uw verwijzend specialist ons deze op een CD toestuurt.

Wanneer de neurochirurg akkoord gaat met uw verwijzing, dan nemen we contact met u op om een afspraak te maken. Wordt de verwijzing niet goedgekeurd, dan geven we de reden daarvan schriftelijk door aan uw verwijzend specialist. U krijgt dus altijd bericht.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek leggen we uit wat er bij u aan de hand is. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om u te behandelen. Misschien zijn er zelfs nog wat vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere manieren om u te behandelen, als die er zijn. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Vervolgafspraak

Is er een vervolgafspraak nodig? Die maakt u direct na uw eerste bezoek bij de balie. Als u meerdere onderzoeken moet ondergaan, dan zorgen we zoveel mogelijk voor een combinatie van afspraken op dezelfde dag.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren neurochirurg.

Wachttijden

Kunt u voor uw behandeling alleen in het AMC terecht? Dan streven wij ernaar om de wachttijd tussen het eerste contact met het AMC en uw eerste afspraak te beperken tot maximaal twee weken. Als u verwezen wordt voor bijzondere neurochirurgie, naar één specifieke neurochirurg of voor een second opinion, dan kan de wachttijd wat langer zijn. Natuurlijk doen we ons best u zo snel mogelijk te helpen.

Meer over onze polikliniek

De polikliniek Neurochirurgie is onderdeel van het Neurochirurgisch Centrum Amsterdam. Binnen de neurochirurgie heeft het AMC verschillende speerpunten. Dit zijn gebieden waarin extra energie en aandacht wordt gestoken om voorop te kunnen lopen, landelijk en het liefst ook internationaal.

De speerpunten van het Neurochirurgisch Centrum Amsterdam zijn:

  • Neurovasculaire neurochirurgie
  • Hypofysechirurgie
  • Deep Brain Stimulation (DBS)
  • Hersentumoren bij kinderen

Route

De polikliniek Neurochirurgie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de tweede verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.

Neurochirurgie

020 - 566 2500

Wachttijd Neurochirurgie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Neurochirurgie: 25 dagen.

Wachttijden behandeling:

  • Neurolyse perifere zenuw, waaronder carpaal tunnel syndroom: te weinig waarnemingen
  • Operatieve behandeling of endovasculaire procedure intracraniële vaatafwijkingen (aneurysma, av-anomalie): te weinig waarnemingen
  • Initiëel plaatsen epiduraal electrode voor aansluiting ruggenmergstimulator (eventueel proefplaatsing): te weinig waarnemingen
  • Initiële operatieve behandeling hernia nuclei pulposi/kanaalstenose: te weinig waarnemingen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Wachttijd Endoscopic Skull Base Surgery Amsterdam

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  • Wachttijd tot de polikliniek ESA is 3 tot 5 weken.
  • In geval van spoed kunt u dezelfde week terecht.

Meer over uw bezoek aan het AMC: