Oogheelkunde kind (polikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Oogheelkunde.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Oogheelkunde. De polikliniek Oogheelkunde biedt onderzoek en behandeling op het gebied van problemen met het oog, zoals hoornvliesaandoeningen, staar, scheelzien, een lui oog, of aandoeningen aan het ooglid, de traanweg, de oogkas of het netvlies.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde is 9 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

  Route 21

  De polikliniek Oogheelkunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Als u de polikliniek door de draaideuren binnenkomt, loopt u even rechtdoor naar de liften. U neemt de lift naar de tweede verdieping. Als u de lift uit komt gaat u naar links. Volg de borden totdat u bij de balie Oogheelkunde bent. Volg route 21

  Oogheelkunde

  020 - 566 3100

  Wachttijd Oogheelkunde (kindergeneeskunde)

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Oogheelkunde: 9 weken.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: