Kinder-Sportblessure (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de Kinder-Sportblessure polikliniek.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de Kinder-Sportblessure polikliniek. Deze polikliniek biedt onderzoek naar en behandeling van blessures bij kinderen die het sporten en/of bewegen beperken. 

Expertisecentrum voor sportblessures

Sinds 2021 zijn we een spreekuur gestart voor blessures bij kinderen die het sporten en/of bewegen beperken. Dit spreekuur wordt gedaan door een Sportarts met veel ervaring in de jeugdsport (dr. G. Reurink). Als het nodig is zal een collega Kinderorthopeed meekijken (dr. P.A. Struijs). 

De afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde van Amsterdam UMC heeft veel ervaring in de behandeling en begeleiding van sportblessures bij zowel topsporters als recreatiesporters. Onze afdeling is onderdeel van het onderzoekscentrum voor de preventie van blessures en bescherming van gezondheid bij sporters, één van de 11 door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geaccrediteerde onderzoekscentra in de wereld.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

Wachttijden

We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de Kinder-Sportblessure polikliniek is 2 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Route

De polikliniek voor kinderen waar het Kinder-Sportblessurespreekuur plaatsvindt ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) begane grond. Volgt u route 3.

Sportgeneeskunde/Orthopedie voor kinderen

020 - 566 8000

Meer over uw bezoek aan het AMC: