Nucleaire Geneeskunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Nucleaire Geneeskunde.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Nucleaire Geneeskunde van het AMC. Op deze polikliniek onderzoeken we de werking van de organen.

Wat kan ik verwachten?

Om de organen goed te kunnen zien, gebruiken we een kleine hoeveelheid radioactieve stof. Beter gezegd: een stof met een radioactief deel en een daaraan vastgehecht niet-radioactief deel.

Meestal is dit een stof die het lichaam zelf maakt, waardoor de combinatie precies naar de goede plek in het lichaam gaat. Zo gebruiken we fosfaat om de botten goed in beeld te krijgen en jodium voor de schildklier.

Afhankelijk van het soort onderzoek dienen we de stof toe via een bloedvat in de arm, via een pil of een maaltijd. De radioactieve stof wordt dan opgenomen en verdeelt zich over het lichaam.

Uw veiligheid

De radioactieve stoffen die we op de polikliniek Nucleaire Geneeskunde gebruiken, verblijven maar kort in het lichaam. Daardoor is kans op schade heel klein. Even klein als bij gewoon röntgenonderzoek.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Nucleaire Geneeskunde ligt op de tweede verdieping in het F-gebouw. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het ziekenhuis en steekt u het centrale plein over. Sla aan de overkant van het plein linksaf en neem de lift naar de tweede verdieping. Volg hier de bordjes Nucleaire Geneeskunde.

Polikliniek Nucleaire Geneeskunde

020 - 566 2775

Wachttijd Nucleaire Geneeskunde

Wachttijden polikliniek

Voor onderzoeken varieert de wachttijd tussen 0 en 4 weken. Voor spoedonderzoeken is er geen wachttijd.

Meer over uw bezoek aan het AMC: