Radiologie

Informatie over uw afspraak bij Radiologie.

Contact en afspraak

Uw behandelend arts heeft u een verwijzing gegeven voor de afdeling Radiologie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Op deze afdeling passen we verschillende technieken toe om na te gaan hoe we u kunnen helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan röntgenfotografie, echografie, CT-scans en MRI-scans.

Behandeling

Ook voor de behandeling kunt u vaak bij ons terecht. Wij doen kleine ingrepen waarbij niet meer dan een kleine snee gemaakt hoeft te worden. Dit gebeurt op een speciale onderafdeling genaamd interventie-radiologie.

Radiologie

020 - 566 5765

Wachttijd Radiologie

  Wachttijden diagnostiek

  CT-scan: 13 dagen

  CT-scan hart: 11 dagen

  Echografie volwassenen: 17 dagen

  Echografie kinderen: 4 dagen

  Röntgenonderzoek: 2 dagen

  Mammografie: 10 dagen

  MRI: 33 dagen.

  MRI hart: 35 dagen

  Belangrijk: dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen en is afhankelijk van de reden voor verwijzing. Deze door de afdeling opgestelde wachttijden gelden niet voor spoedconsulten.

  Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: