Mentale ondersteuning

Tijdens de periode dat u wordt bestraald, kunt u op de afdeling Radiotherapie extra mentale steun krijgen.

Deze zogenoemde psycho-oncologische begeleiding bestaat uit gesprekken en/of ontspanningsoefeningen.

Ondanks de betere behandeling en vooruitzichten is kanker nog steeds een ernstige ziekte. Kanker kan ingrijpende veranderingen in uw leven teweegbrengen. Niet verwonderlijk dus als u zich zorgen maakt, piekert, verdrietig en boos bent of slecht slaapt.

Dan kan het prettig zijn eens te praten met iemand die verder van u af staat dan uw partner, kinderen, familieleden of vrienden. Soms is praten niet voldoende en heeft u ook behoefte aan ontspanning. Eenvoudige technieken kunnen daarbij helpen.

De psycho-oncologische begeleiding van de afdeling Radiotherapie bestaat uit één tot zeven gesprekken (en/of ontspanningsoefeningen). De gesprekken duren maximaal één uur en afspraken worden zoveel mogelijk gecombineerd met uw bestralingsafspraken.

De begeleiding wordt gegeven door een hypnotherapeute. Zij heeft niet alleen ervaring in psycho-oncologische begeleiding, maar ook als bestralingstherapeut. Zij is op woensdag en vrijdag aanwezig.

Heeft u belangstelling voor de psycho-oncologische begeleiding, dan kunt u dat aangeven bij de behandelend radiotherapeut, de bestralingstherapeut of de baliemedewerker. Zij kunnen voor u een afspraak maken. 
U kunt ook zelf een afspraak maken via de balie, telefoon (020) 566 42 45, ook vrijblijvend een gesprek voor deze ondersteuning aanvragen. Aan de psycho-oncologische begeleiding zijn geen kosten verbonden.