Radiotherapie

Polikliniek Almere

Contact en afspraak

Uw specialist heeft U verwezen naar de polikliniek Radiotherapie van het AMC op onze locatie in Almere.
U krijgt van ons een telefonische oproep voor het eerste bezoek, en een schriftelijke bevestiging.

Het telefoonnummer van de polikliniek In Almere: 036 - 868 9102

  Voorbereiding eerste bezoek
  Bent U voor het eerst in het AMC, dan wordt U bij de balie ingeschreven en krijgt U een patiëntenpas.

  Heeft U al een AMC pas, neemt U deze dan altijd mee.

  Heeft U vragen over uw behandeling? Schrijf alles op en neem het mee naar uw specialist, zo kunt u niets vergeten. Voor de arts is het ook belangrijk te weten welke medicijnen U gebruikt. Neem alstublieft een medicijnenoverzicht mee naar het eerste gesprek.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw eerste bezoek zal uw medisch specialist de radiotherapeut-oncoloog uw ziektegeschiedenis met U doornemen en lichamelijk onderzoek bij U doen. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek voor U aangevraagd. Op basis van alle informatie zal uw specialist het plan van behandeling met U bespreken alsmede de kans op mogelijke bijwerkingen en of de kans op complicaties.

  Artsen in opleiding en physician assistents

  Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Mogelijk wordt U gezien door een arts in opleiding (arts-assistent) Deze wordt altijd begeleidt door een radiotherapeut-oncoloog

  Dat geldt ook voor onze ‘physician assistants’: medische professionals die onder leiding van de radiotherapeut-oncoloog patiënten onderzoeken en behandelen.