Injectie met corticosteroïden

Bij deze behandeling wordt het litteken lokaal ingespoten met een kleine hoeveelheid corticosteroïden. Dit heeft een ontstekingsremmende werking en remt de activiteit van het litteken. Het vermindert klachten zoals jeuk en pijn en verkleint vaak het litteken.

Er is geen verdoving nodig voor deze injectie, het doet vrijwel geen pijn. Na de injectie kunnen er een paar druppels bloed uit de insteekplaats komen. Hiervoor volstaat een pleister voor enige uren.

Effect en herhaling

Het effect wordt vier tot zes weken na de behandeling geëvalueerd en het optimale effect is zichtbaar na twee weken. Soms zijn herhaaldelijke behandelingen (iedere zes weken) nodig. Deze behandeling kan worden gecombineerd met bevriezing van het litteken (cryotherapie) en met siliconenbehandeling.
Het kan zijn dat de behandeling niet het gewenste effect oplevert of dat er een recidief litteken ontstaat, dan zal er met u worden gekeken naar alternatieve behandelopties.

Voorbeeld van een behandeling met een injectie Voorbeeld van een behandeling met een injectie

Risico's

Door de corticosteroïd injecties kan de huid dunner worden (atrofie) en kan er depigmentatie optreden (vermindering van pigment) in de huid. Mocht u hier vragen over hebben, beantwoorden wij deze graag tijdens uw afspraak.