Littekencorrectie

Littekencorrectie betekent chirurgisch verwijderen van littekenweefsel. Deze behandeling vindt plaats onder steriele omstandigheden, met gebruik van lokale verdoving. Het litteken wordt in zijn geheel verwijderd en het wondje wordt gesloten met oplosbare hechtingen.

Het wondje wordt verbonden en na de behandeling kunt u direct weer naar huis. U heeft een controleafspraak na vier tot zes weken op de polikliniek.

Soms wordt deze behandeling gecombineerd met cryotherapie. Hierbij wordt het huidgedeelte waar het litteken is verwijderd kort bevroren. De cryotherapie wordt twee weken na de ingreep op de polikliniek nogmaals herhaald. In stap 1 wordt het littekenweefsel verwijderd, waarna in stap 2 de huid wordt gehecht. In stap 3 vindt de cryotherapie plaats.

Littekencorrectie en cryotherapie Littekencorrectie en cryotherapie

Nazorg

Tijdens deze ingreep worden meestal oplosbare hechtingen gebruikt, deze hoeven dus niet verwijderd te worden. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van oplosbare hechtingen zal er met u worden afgesproken wanneer de hechtingen verwijderd mogen worden. Bovenop de hechtingen worden hechtpleisters geplakt. Dit zijn kleine pleisters die u gewoon kunt laten zitten. Hiermee kunt u ook douchen. Douchen mag vanaf de dag na de ingreep. Meestal laten de pleisters na een week vanzelf los.

Na twaalf weken krijgt u een poliklinische controle. Wanneer de combinatietherapie is uitgevoerd wordt een afspraak gemaakt om twee weken na de ingreep het bevriezen te herhalen.