Microneedling

Bij Microneedling worden zeer kleine gaatjes (1 mm diep) in het litteken gemaakt. Dit wordt gedaan bij rode, jeukende littekens en het doel is te zorgen voor een bleker en rustiger litteken, met minder klachten.

Voor deze behandeling is een lokale verdoving meestal niet nodig, u zult een lichte druk voelen bij het litteken. Mogelijk komt er bloed vrij waarvoor u een pleister of verband krijgt. Daarnaast kan vaseline gebruikt worden om de puntbloedinkjes en de huid te laten herstellen. Na 6 weken komt u terug voor controle.

Nazorg

Microneedling wordt ook wel kleurloze tatoeage genoemd. Na de behandeling zal de behandelde plek er rood uitzien en is het vergelijkbaar met een schaafwond. De eerste dagen kan er wondvocht uitkomen en daarna ontstaat er een korst. Zolang er wondvocht uitkomt bedekt u de wond met een vet gaasje of een beetje vaseline met daaroverheen een verbandgaas. Voor de verbandmiddelen krijgt u van ons een recept mee.

Thuis kunt u de wond aan de lucht laten drogen. Een ontstaat een korstje, die er uiteindelijk afvalt. De roodheid zal verminderen, dit kan enkele weken (tot maanden) duren.

Na ongeveer zes weken wordt er een afspraak gemaakt op de polikliniek om het resultaat te beoordelen. Mogelijk wordt de behandeling herhaald voor een optimaal resultaat.