Wanneer kan ik langskomen (Spoedeisende Hulp)

U kunt altijd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van Amsterdam UMC, locatie AMC terecht. De Spoedeisende hulp is 24 uur per dag geopend.

Spoedeisende hulp is de afdeling voor acute problemen, diagnoses en behandeling. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing van de huisarts nodig maar bij duidelijke spoedgevallen kunt u natuurlijk direct langskomen.

Via de huisarts naar de Spoedeisende Hulp

Medisch advies of hulp nodig? Neem contact op met uw eigen huisarts zodat deze u eventueel kan doorverwijzen. Wanneer uw huisarts geen dienst heeft dan wordt u doorverwezen naar een vervangend huisarts of naar de huisartsenpost. Zij verwijzen u door naar de spoedeisende hulp wanneer dat nodig is.

Rechtstreeks naar de spoedeisende hulp

Soms heeft u overduidelijk met spoed hulp nodig. Bijvoorbeeld wanneer u een ongeluk heeft gehad of wanneer u te ziek bent om op de huisarts te kunnen wachten. Dan gaat u rechtstreeks naar de spoedeisende hulp.

Wel vallen de kosten dan onder uw eigen risico. Dit betekent dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Alle kosten boven het eigen risico worden wel vergoed – ook wanneer uw zorgverzekeraar geen afspraken heeft met het AMC.

De Huisartsenpost

Komt u zonder verwijzing van de huisarts naar de spoedeisende hulp en de situatie is niet urgent genoeg? Dan verwijzen we u door naar de huisartsenpost. Daar zal een arts u sowieso ontvangen, maar het kan zijn dat u wat langer moet wachten. De huisartsenpost vindt u naast de afdeling Spoedeisende hulp.