Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling urologie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Urologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Urologie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Urologie. In het AMC worden alleen patiënten gezien met zorg die in andere ziekenhuizen niet geboden kan worden. Dit kan betekenen dat we contact met u opnemen om u door te verwijzen naar een van de samenwerkende ziekenhuizen.

Bij deze polikliniek kunt u terecht met problemen aan de urinewegen (mannen en vrouwen) en de geslachtsorganen (mannen). Onze artsen zijn deskundig in zowel onderzoek als behandeling.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Bijzondere deskundigheden

We zijn gespecialiseerd in behandeling met ‘minimaal invasieve’ technieken. Dat zijn technieken waarbij een klein sneetje volstaat (anders dan bij traditionele operaties). Bijzondere ervaring en deskundigheid hebben onze artsen als het gaat om kanker in de prostaat, de nieren en de blaas.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Urologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en slaat u meteen rechtsaf. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

Urologie

020 - 566 2714 of 020 - 566 3111

Wachttijd Urologie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Urologie: 5 dagen.

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patient verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing. De wachttijd is niet afhankelijk van de ziektekostenverzekering waarbij u verzekerd  bent.

Wachttijden behandeling

  • Totale blaasverwijdering bij blaascarcinoom: te weinig waarnemingen
  • Operatieve behandeling prostaatcarcinoom: te weinig waarnemingen
  • Sterilisatie man: te weinig waarnemingen: te weinig waarnemingen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: