De belangrijkste informatie voor een veilig bezoek hebben we voor u bij elkaar gezet. Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2022.

Mag ik bezoek ontvangen?
Wij snappen dat het belangrijk is dat familieleden en naasten u in het ziekenhuis kunnen bezoeken. Daarom zorgen we ervoor dat u bezoek kunt ontvangen. Om ons ziekenhuis veilig te houden, hebben we onze regels voor bezoek wel aangepast. Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo laag mogelijk. Leest u onze aangepaste bezoekregels goed door.
Gaat mijn afspraak, opname of behandeling door?

We doen ons best om zoveel mogelijk zorg door te laten gaan. Helaas kan het voorkomen dat we sommige zorg moeten verplaatsen naar een ander moment. Wij bellen u als uw afspraak wordt uitgesteld of wordt omgezet naar een videoconsult of telefonische afspraak. Als u niets van ons hoort, gaat uw afspraak in het ziekenhuis door. U hoeft zelf dus geen contact op te nemen.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Waar moet en kan ik rekening mee houden?

Als u een afspraak heeft, wordt u door ons gebeld of krijgt u een afspraakbrief. Het is mogelijk dat uw zorgverlener een (video)belafspraak met u maakt.

Kom niet te vroeg naar uw afspraak

Het is belangrijk dat u zo kort mogelijk vóór uw afspraak in het ziekenhuis bent. Hiermee zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis zijn. Dit doen wij om besmettingen te voorkomen.

Heeft u coronaklachten (gehad)? Vertel het ons!

Heeft u klachten die kunnen passen bij een coronabesmetting (hoesten, kortademigheid, koorts, neusverkoudheid, niezen of smaak en/of reukverlies)? Meld ons dat voor uw komst, dan nemen we de juiste maatregelen. Het is ook belangrijk dat u het doorgeeft als:

  • u in de afgelopen 10 dagen contact heeft gehad met een huisgenoot of partner die besmet is met het coronavirus; of
  • u in de afgelopen 14 dagen positief getest bent op het coronavirus (via een testlocatie of via een zelftest)
Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

Als u voor een afspraak naar Amsterdam UMC komt, loopt u geen extra gevaar om besmet te raken met het coronavirus. Zo beperken we het risico op besmetting met het coronavirus:

  • we vragen patiënten en bezoekers om het aan te geven als ze coronaklachten hebben, zoals hoesten, verkoudheid, koorts, smaak- en reukverlies, kortademigheid en niezen
  • bezoekers met coronaklachten zijn niet toegestaan
  • we houden 1,5 meter afstand tot elkaar
  • patiënten, bezoekers en medewerkers dragen een mondneusmasker op patiëntenkamers en als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is
  • medewerkers met coronaklachten worden direct getest
  • als een medewerker coronaklachten heeft, mag hij/zij niet komen werken
    Kan ik iemand meenemen naar mijn afspraak?

    U mag maximaal 2 begeleiders meenemen naar een afspraak. Let erop dat u 1,5 meter afstand blijft houden tot anderen als u Amsterdam UMC bezoekt.

    Moet ik 1,5 meter afstand houden in het ziekenhuis?

    Ja, wij vragen iedereen in ons ziekenhuis om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Draag alstublieft een mondneusmasker als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

    Moet ik een mondneusmasker dragen in het ziekenhuis?

    Wij vragen u om in patiëntenkamers altijd een mondneusmasker te dragen, ook als u 1,5 meter afstand houdt van de patiënt. Dit doen we voor de veiligheid van onze patiënten. Daarnaast vragen wij u om in de publieke ruimtes een mondneusmasker te dragen als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, bijvoorbeeld in een drukke lift. Neem een eigen wegwerp-mondneusmasker mee naar het ziekenhuis. Als u geen mondneusmasker mee heeft, kunt u er een krijgen bij de ingangen.

    Ik krijg een uitnodiging tot videobellen. Hoe werkt dat?
    Bij videobellen maakt u gebruik van een internetverbinding. Meer informatie en een handleiding over videobellen vindt u hier.