Met name op de begane grond van het hoofdgebouw van het AMC zijn diverse winkel- en horecabedrijven gevestigd.

AH to go

Bij AH to go in het AMC kunt u terecht voor koffie, thee, belegde broodjes, (maaltijd)salades, snoepgroenten en fruit, zuivel, sappen en smoothies.

Openingstijden
In verband met het coronavirus is de AH to go op het Faculteitesplein tot nader order gesloten. De AH to op het Voetenplein heeft verruimde openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 20:30 uur
Zaterdag van 9:30 tot 18:00 uur
Zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Eerste en tweede paasdag 10.00 - 16.00 uur. Koningsdag 11.00 - 17.00 uur

Locatie
Voetenplein en Faculteitsplein

AKO

In het AMC is een filiaal van leeswinkelketen AKO gevestigd. U kunt hier onder meer boeken en tijdschriften kopen. Het is ook mogelijk om boeken via de website te bestellen en bij de AKO-vestiging in het AMC op te halen.

Openingstijden
ma t/m vrij 08.30 - 18.30 uur

Locatie
Verheijplein

www.ako.nl

DA-drogist

Onder de noemer ‘Fris, gezond, mooi’ biedt de DA-drogist in het AMC een assortiment aan verzorgingsproducten, zelfzorggeneesmiddelen en cadeauartikelen. Ook heeft de DA een breed assortiment thee en reformartikelen. Extra aandacht is er voor producten voor premature baby’s. Voor medicatie op recept kunt u terecht bij de Apotheek op TK0-110 (Rode Luifel).

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 8:00 tot 18:00 uur
Vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur

Locatie
Voetenplein

Deli

Update: in verband met het coronavirus is alleen grab & go mogelijk.

De Deli is geopend voor koffie, thee, ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Alle gerechten zijn verpakt en gemakkelijk mee te nemen. Wilt u die ter plekke opeten, dan kunt u gebruik maken van het zitgedeelte van het restaurant. De Deli-medewerkers bereiden avondmaaltijden en maaltijden voor thuis. Soepen en maaltijden warmen zij graag voor u op. Bij Deli wordt Lavazza koffie geserveerd, verse thee en lekkernijen voor erbij.

Openingstijden
Aangepaste openingstijden in verband met het coronavirus:
ma t/m vrij 7.30-17.30 uur
za t/m zo 12.00-17.30 uur
Eerste en tweede paasdag en Koningsdag 12.00-17.30 uur

Locatie
Voetenplein / G0-114#

Kapsalon / kapper Hairtrends

Kapsalon Yvonne de Boer

Kapsalon Yvonne de Boer biedt een volledig aanbod aan kappersbehandelingen. Voor patiënten in het AMC is het mogelijk op de verpleegafdeling geknipt te worden. De aanvraag daarvoor loopt via de verpleging.

Openingstijden
De openingstijden zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op dinsdag van 9.00 tot 20.00 uur.

Locatie
Verheijenplein

Contact
Telefoon 020 - 566 4343
www.hair-trends.nl

Keuken en Terras EKZ

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is een Keuken en Terras. Speciaal en uitsluitend voor ouders en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen.

Openingstijden

Dagelijks van 12.00 - 20.00 uur (keuken tot 19.00 uur).

Locatie

Emma Plein G8

Post & More

Bij Post & More, servicepunt van PostNL, kunt u terecht voor alle gebruikelijke transacties op het gebied van post, voor schrijfwaren en voor het opladen van uw OV-chipkaarten. Het assortiment is uitgebreid met bloemen en cadeauartikelen. Daarnaast is Post & More afhaalpunt voor online bestelde boeketten via www.fleurtiek.nl.

Openingstijden
ma t/m vrij 10.30 - 16.00 uur

Locatie
Hoek Verheijplein, naast restaurant PIT

Restaurant Food Court

Update: in verband met het coronavirus is alleen grab & go mogelijk.

Het Food Court is de grootste restauratieve voorziening in het AMC en is geopend voor lunch en diner. Het Food Court bestaat uit meerdere concepten:

  • Harry Covèrt voor salades, sap en fruit.
  • Het warme eiland voor soep, snacks en warme gerechten.
  • De broodjesbar voor belegde broodjes en flammkuchen.
  • Het aanvullende assortiment bestaat uit zuivel, brood met beleg en koude dranken. Betalen kan contactloos, met pin en contant.  

Openingstijden
Aangepaste openingstijden in verband met het coronavirus:
Maandag t/m vrijdag van 10:30 tot 15:00 uur.

Locatie
Voetenplein / G0-114#

Restaurant PIT

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur

Locatie

Verheijplein

Restaurant PIT polikliniek

Bij restaurant Pit in de Polikliniek kunt u terecht voor koffie of thee met iets lekkers erbij, softijs en lunch. Het lunchassortiment bestaat uit ter plekke bereide broodjes, verse sappen en smoothies. De kiosk ernaast biedt ook non-foodartikelen, zoals tijdschriften en een beperkt assortiment cadeau-artikelen.

Openingstijden
9.00 - 17.00 uur

Locatie
Restaurant Pit bevindt zich direct rechtdoor als u vanaf de tijdelijke hoofdingang komt en links om de hoek als u uit de gang vanaf het ziekenhuis komt.

Restaurant psychiatriegebouw (Vitam)

In het zelfbedieningsrestaurant in het psychiatriegebouw (APC) kunt u terecht voor koffie en lunch. Het assortiment bestaat uit o.a. broodjes, salades, soepen, sappen en warme maaltijden.

Openingstijden
In verband met het coronavirus is het zelfbedieningsrestaurant in het psychiatriegebouw (APC) tot nader order gesloten.

Locatie
Psychiatriegebouw

Rituals

Onder de noemer 'Luxe home en body cosmetica tegen een faire prijs' biedt Rituals in het AMC een assortiment aan bodycareproducten, kleding, geurkaarsen en thee.

Openingstijden
In verband met het coronavirus is Rituals tot nader order gesloten.

Locatie
Verheijplein

Website

Starbucks

De Starbucks Store op het Voetenplein biedt een plek om te ontspannen of juist te werken. De locatie heeft toegang tot het AMC-wifinetwerk en voldoende stopcontacten om je laptop van stroom te voorzien. De Store biedt een uitgebreid aanbod van de bekende Starbucks koffiespecialiteiten, maar ook thee, sap en smoothies. Daarnaast is er een foodassortiment voor verschillende momenten van de dag.

Openingstijden
Aangepaste openingstijden in verband met het coronavirus:
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur

Locatie
Voetenplein

Website