Uw verblijf op locatie AMC moet zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom zijn er veel voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.

Bibliotheek
In de Patiëntenlounge (G2-214) vindt u een uitgebreide bibliotheek waar u boeken kunt lenen. In het Emma Kinderziekenhuis komt iedere woensdag een vrijwilliger langs met boeken, zodat ook de kinderen volop kunnen lezen.
Borstvoeding

Ondersteuning bij borstvoeding geven

Het AMC biedt ondersteuning bij het geven van borstvoeding.

Emma infotheek

Patiëntenvoorlichting Emma Kinderziekenhuis: de Emma Infotheek

De Emma Infotheek is het informatiecentrum van het Emma Kinderziekenhuis AMC. U vindt hier informatie over verschillende ziektebeelden, behandelingen en onderzoeken. Maar ook voor informatie over patiëntenorganisaties en organisaties op het terrein van zorg en welzijn kunt u hier terecht. Voor kinderen is er zelfs een speciale spreekbeurtservice.

Emma Infotheek

De Emma Infotheek is te vinden op G8-180, telefoon: 020 - 566 7959, e-mail: emmainfotheek@amc.uva.nl.

Eten en drinken

Eten en drinken in het ziekenhuis

Op de begane grond van het ziekenhuis zijn veel plekken waar u wat kunt eten en drinken. Daarbij vindt u op de meeste verdiepingen automaten met snacks en frisdrank.

Winkels en horeca

Zorg op het Bord

Fietsenmaker

Het AMC heeft ook een eigen fietsenmaker waar u terecht kunt voor reparaties.

Contactformulier fietsenmaker of kijk voor meer informatie op de webpagina van de fietsenmaker.

Gastverblijf

Overnachten in gastverblijf van locatie AMC.

Een dag in het ziekenhuis kan heel vermoeiend zijn, zeker als u een behoorlijk eind heeft moeten reizen. U kunt daarom betaalbaar overnachten in het AMC. Onze logeerappartementen zijn op loopafstand van het ziekenhuis.

Geestelijke verzorging

Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger.

Geldautomaat

Geldautomaat op locatie AMC

U vindt de gele geldmaat vlak achter de klapdeuren tussen de nieuwe hoofdentree en de gang die uitkomt op het Verheijplein. Bij de winkels en restaurant wordt u gevraagd om contactloos te betalen.

Bij de parkeerautomaten kunt u ook contactloos of met pin betalen. U kunt zelf uitrijden door uw pinpas aan te bieden bij de slagboom (i.p.v. een kaartje te trekken).

Kinderdagverblijf

Het AMC heeft een eigen kinderdagverblijf, de Kinderkeet.

Overnachten in het Ronald McDonald Huis

Naast het AMC staat het Ronald McDonald Huis. Dat is het familieverblijf voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Een logeerkamer in het Ronald McDonald Huis vraagt u aan via de opnamecoördinator of via de verpleging. Per gezin is één kamer beschikbaar; extra (kinder)bedden op de kamer zijn te regelen. Zo’n kamer kost altijd 15 euro per etmaal (dag plus nacht), ongeacht met hoeveel mensen u erin verblijft.

Patiëntenvoeding
Als u opgenomen wordt in het ziekenhuis, zorgen onze voedingsassistenten voor het eten en drinken gedurende uw verblijf. Op de site van ons voedingsprogramma Zorg op het Bord vertellen we u meer over eten en drinken als u in het ziekenhuis ligt. Hier kunt u ook de menukaart vinden.
Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang

In de hal van het polikliniekgebouw A vindt u aan bij binnenkomst aan de rechterzijde de afdeling Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang (A0-144). Hier kunt u terecht met al uw vragen over ziekten, onderzoeken, behandelingen en het AMC. We zullen u hier zo goed mogelijk helpen. Trekt u hiervoor een nummer via de aanwezige zuil.

Meer over patiëntenvoorlichting

Rolstoelen
Op parkeerterrein P1, in de parkeergarage, bij iedere ingang, en op iedere verdieping in de polikliniek vindt u rolstoelen. Na uw bezoek kunt u de rolstoel terugzetten waar u het ziekenhuis verlaat.
Rookvrij

Amsterdam UMC is een rookvrij terrein.

Als u wilt stoppen met roken kunt u bij uw behandelaar terecht voor ondersteuning. Wanneer u niet kan of wil stoppen, krijgt u gedurende uw ziekenhuisverblijf alternatieven aangeboden, zoals nicotinevervangende middelen.

Shuttleservice binnen AMC

Een elektrische shuttle rijdt u naar uw bestemming binnen het AMC. De shuttle rijdt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Als u belt met:
06-20 36 06 22 komt de bestuurder zo snel mogelijk naar u toe.

Meer informatie:

Sms-service; afspraakherinnering

Bij het maken van uw afspraak op de polikliniek geeft u aan of u een herinnering per sms wilt ontvangen. Wanneer u toestemming geeft ontvangt u in het vervolg een herinnering per sms voor al uw afspraken.

Heeft u meerdere afspraken op een dag? U ontvangt dan alleen een sms voor de eerste afspraak.

U meldt zich weer af voor de Sms-service bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Hier kunt u ook terecht om uw telefoonnummer te wijzigen.

Speeltuin

De speeltuin bij de tuin van het Ronald McDonald Huis, naast het AMC, is bestemd voor de kinderen. Gaat u met uw kind naar de speeltuin? Laat het de verpleging dan eerst even weten.

Stiltecentrum

Het Stiltecentrum is 24 uur per dag open. U kunt er terecht voor overpeinzing, gebed, meditatie, of om zomaar even in alle rust te zitten.

Locatie: tussen het Voetenplein en het Verheijplein.

Plattegrond

Taxi bestellen
Taxi’s kunnen u bij de Kiss & Ride voor de tijdelijke hoofdingang afzetten en ophalen. Heeft een taxi nodig? De receptionisten in de polikliniek bestellen er graag één voor u.
Telefoneren in het AMC

In het AMC is het gebruik van uw mobiele telefoon overal toegestaan tenzij staat aangegeven dat dit niet zo is. Op die plekken is het belangrijk om storingen in de apparatuur te voorkomen.

Televisie bij het bed

Als u opgenomen wordt, staat de televisie (of iPad) al voor u klaar bij uw bed. Hoe de televisie precies werken, leest u op het tv-informatiekanaal van Patientline.

    WiFi in het AMC

    In vrijwel alle ruimten van het AMC kunt u gebruikmaken van ons gratis WiFi netwerk. Selecteer het netwerk "PUBLIC" en alles wijst zichzelf.

    Winkels

    In het ziekenhuis zijn verschillende winkels, zoals een supermarkt, een drogist en een boekwinkel. Ook vindt u er een servicepunt van PostNL, een geldautomaat en een kapsalon.