Ademhalingsstoornissen (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek voor ademhalingsstoornissen bij kinderen.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst uw zoon of dochter naar de polikliniek ademhalingsstoornissen bij kinderen van het AMC. Kinderen die naar deze polikliniek komen hebben vooral nachtelijk klachten maar het kunnen ook klachten zijn die overdag optreden.

Een voorbeeld van een veel voorkomende ademhalingsstoornis is het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS). Soms is hiervoor een bezoek aan de KNO-arts voldoende maar het kan ook nodig zijn om een nachtelijke ademhaling registratie te doen. Dit heet een slaaponderzoek of polysomnografie (PSG). Deze registratie en de analyse van het ademhalingsprobleem vindt plaats in het AMC. Meer uitleg over het slaaponderzoek (polysomnografie) kunt u hier lezen in de folder.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Route

  De polikliniek ademhalingstoornissen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) bij de kinderpolikliniek algemene pediatrie. Het slaaponderzoek (polysomnografie) wordt gedaan op de verpleegafdeling Emma Tuin (H7-zuid).

  Kinderpolikliniek ademhalingsstoornissen Tel: 020 - 566 8000

  Meer over uw bezoek aan het AMC: