Psychiatric Medical Unit (Psymed Unit) (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Psychiatric Medical Unit (Psymed Unit).

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Psychiatric Medical Unit (Psymed Unit).

  Wat kan ik verwachten?

  De PsyMed poli biedt een – in het algemeen – eenmalig consult / second opinion. Tijdens dit consult kijkt een GZ-psycholoog of kinderpsychiater, samen met een kinderarts of er een verklaring kan worden gevonden voor de klachten van uw kind. Het gaat om medisch onvoldoende verklaarde klachten waar een kind fors door wordt belemmerd.

  Afhankelijk van bevindingen volgt dan een uitleg over hoe de klacht kan zijn ontstaan of in stand gehouden kan worden. Ofwel er volgt een advies over aanvullend medisch of psychosociaal onderzoek op basis van het consult. Soms ook advies over een verwijzing naar een andere instelling voor verdere begeleiding.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

  Route 32

  De polikliniek Psymed Unit voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond. Volg route 32. De ingang is rechts naast de liften op de begane grond.

  Psymed Unit

  020 - 566 8000

  Meer over uw bezoek aan het AMC: