Kinderchirurgie (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Chirurgie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft uw zoon/dochter een verwijzing gegeven voor de polikliniek Chirurgie van het AMC.

  Wat kan ik verwachten?

  Op de polikliniek gaan we na wat er precies met uw zoon/dochter aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we weten welke mogelijkheden er zijn om uw kind te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

  Ook vertelt de arts over de eventuele risico's van de behandeling, en over andere mogelijkheden om de aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien lichten we u in over de vooruitzichten: wat is er van de behandeling te verwachten?

   Wachttijden

   We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek Kinderchirurgie is 4 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

   Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

   Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

   Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

   Informatie over pectus leest u op de website van het Pectus- team van het Kinderchirurgisch Centrum Amsterdam.

   Route

   De kinderpolikliniek Chirurgie voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) begane grond, volg route 3. De ingang is links naast de liften op de begane grond.

   Chirurgie

   020 - 566 8000

   Meer over uw bezoek aan het AMC: