Boek Kind & kanker Professionals en gezin samen sterk

Eline is nog maar 5 jaar oud als ze van de ene op de andere dag blijkt te lijden aan acute leukemie. Een intensieve jarenlange behandelperiode breekt aan. Halverwege schrijft Eline in een vriendenboekje bij ‘Dit wil ik later worden:’ het antwoord: 7 jaar.

Annemiek Kuijer beschrijft in het boek Kind & kanker vanuit haar perspectief als moeder van Eline én arts de reis die zij met haar gezin aflegt door een wereld vol onzekerheid en pijn. Ze geeft een unieke inkijk in de onwerkelijke dagelijkse praktijk van de kinderoncologie.

Kind & kanker is een hoopgevend verhaal over de weerbaarheid van het kind en een ode aan waardevolle geneeskunde, waarbij ouders en kinderen écht meedoen en artsen en patiënten elkaar ontmoeten van mens tot mens. Het boek laat het belang zien van een samenwerking tussen professionals en gezinnen, die wordt gekenmerkt door optimisme, gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Het geeft (ouders van) patiënten handvatten om hun veerkracht te vergroten. Zorgprofessionals en studenten zal het inspireren met ieder kind en ieder gezin een optimale samenwerking aan te gaan.

Er zijn interviews opgenomen met Rob Pieters (kinderoncoloog en bestuurder Prinses Máxima Centrum), Jim van Os (psychiater), Frans Luteijn (verpleegkundig specialist), Lisanne Spaander (survivor Ewingsarcoom), Jo Scholtes (huisarts), Tessa Kerre (hematoloog) en Lianne Haveman (kinderoncoloog). Meer informatie.