Informatie over de cursus Advanced Life Support (ALS) Provider Course.
Doelgroep
Anesthesiemedewerkers, SPS-ers, artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen (IC en CCU) Voorwaarde voor deelname is behorende tot één van de bovenstaande doelgroepen en beheersing van Basic Life Support.
Doel
Na het doorlopen van de cursus reanimatie Advanced Life Support (ALS) is de cursist in staat om:
- de essentie van specialistische reanimatiehandelingen aan te geven,
- deelvaardigheden als endotracheale intubatie, beademing, aanleggen infuus, ritmeherkenning, defibrillatie, transcutane pacing, cardioversie en medicatietoediening uit te voeren,
- te participeren in een reanimatieteam met uitvoering van de bij zijn/haar taak behorende handelingen leiding te geven aan een reanimatieteam,
- een reanimatie met toepassing van specialistische reanimatiehandelingen uit te voeren,
- interactie tussen de verschillende technieken te benoemen en de consequenties daarvan te overzien,
- op basis van reanimatiebevindingen een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden,
- therapeutische interventie toepassen bij bijzondere reanimaties zoals bij hypothermie, trauma, intoxicatie, zwangerschap, etc.
Inhoud en werkwijze
Bij de cursus reanimatie Advanced Life Support (ALS) staat het aanleren van specialistische reanimatie van volwassenen in teamverband aan de hand van lezingen, workshops, skill-stations en scenario-onderwijs centraal volgens de regels van de European Resuscitation Council (ERC).
De cursist maakt voorafgaand aan de cursus de pre-toets in CoSy, deze toets is verplicht. De cursus maakt gebruik van continuous assessment. Er wordt gedurende de 2 dagen gekeken naar het functioneren van de kandidaat en aan de hand daarvan wordt bepaald of de deelnemer geslaagd is.
Getuigschrift
Het certificaat wordt na goedkeuring door de Course Director in het CMS van de ERC beschikbaar gesteld. De cursisten die als Instructor potential worden aangemerkt krijgen deze kwalificatie in het CMS van de ERC. Deze kwalificatie geeft toegang tot de cursus Generic Instructor Course (GIC).
CanMEDS competenties
De cursus/training is door het kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden geaccrediteerd en draagt bij aan de ontwikkeling van de volgende CanMEDS competenties:
Klinisch handelen: 60%
Communicatie: 20%
Samenwerken: 20%
Totaal aantal punten: 17
De cursus is door ABAN geaccrediteerd voor: 12 punten (het maximum punten wat door ABAN wordt uitgereikt is 6 per cursusdag).
Duur en lestijd
2 dagen:
- Dag 1: 8.00-18.00 uur
- Dag 2: 7.30-18.00 uur
Kosten
€975,-
Contact
Meer informatie over onderwijs is te vinden op de pagina Contact.
Data en Inschrijven
Neem contact op met info@amsterdamumcacademie.nl