Opfriscursus provider Advanced Life Support

Informatie over de Opfriscursus provider Advanced Life Support.

Opfriscursus instructeur Advanced Life Support en Automatische Externe Defibrillatie.

Doelgroep

Verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers en artsen die in bezit zijn van het ERC certificaat ALS. De cursist dient elke vijf jaar een herhaling te volgen om dit certificaat geldig te houden.

Doel

In deze cursus wordt de lesstof van de ALS provider course herhaald. Na afloop van deze cursus is de deelnemer op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van specialistische reanimatie van volwassenen.

   Inhoud en werkwijze

   In de cursus komen onder andere de analyse van verschillende ritmestoornissen, het gebruik van medicatie en defibrillatie aan de orde. Vaardigheden als endotracheale intubatie, beademen, het inbrengen van een infuus, cardioversie, defibrillatie en transcutane pacing worden geoefend. Onder leiding van een instructeur worden verschillende scenario’s geoefend. Hypothesevorming op basis van waargenomen symptomen en het inzetten van een behandeling vormen een belangrijk onderdeel van de cursus.

   Ook zal er aandacht worden besteed aan bijzondere reanimatiesituaties zoals reanimatie bij verdrinking, trauma, intoxicatie en zwangerschap.

   Certificering

   De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke toets en een praktisch examen, indien de cursist hiervoor slaagt, wordt het certificaat met 5 jaar verlengd.

     CanMEDS competenties

     Deze cursus is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V en draagt bij aan de ontwikkeling van de volgende CanMEDS competenties (bron: het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden):

     • Klinisch handelen: 60%
     • Professionaliteit en kwaliteit: 40%

     Totaal aantal punten: 8

     Duur en lestijd

     Duur: 1 dag, 8.30 uur - 18.30 uur.

      Inschrijving

      Geïnteresseerden voor deze cursus worden op een wachtlijst geplaatst. De cursus wordt georganiseerd bij voldoende belangstelling.

        Aantal deelnemers

        Minimaal 12, maximaal 24.

        In deze cursus is de verhouding instructeur - cursist 2:6.

        Kosten

        • Extern: € 570,00.

        Inclusief koffie, thee, lunch en certificering.

         Contact

         Meer informatie over onderwijs in het AMC is te vinden op de pagina Contact.

         Inschrijfformulier: