Achtergrondinformatie studie

Het doel van de studie is om te kijken hoe het afweersysteem reageert na vaccinatie tegen het coronavirus is – ongeacht of er sprake is geweest van een eerdere coronavirus infectie zelf. Vaccinatie moet een (her) infectie voorkomen.

Met het onderzoek kan worden bekeken of patiënten met auto-immuunziekten voldoende beschermd zijn tegen een nieuwe infectie en wat de invloed is van de afweerremmende medicatie die vele patiënten ter behandeling van de ziekte gebruiken.

Daarnaast wordt onderzocht wat het effect is van het coronavirus of vaccinatie op de auto-immuunziekte zelf. De resultaten bij patiënten met auto-immuunziekten worden vergeleken met personen zonder auto-immuunziekte.

Voor dit onderzoek zijn mensen nodig die zich wel willen laten vaccineren, maar ook mensen die zich niet willen laten vaccineren. Daarnaast zijn er mensen nodig die eerder een infectie met coronavirus hebben gehad, maar ook mensen die géén infectie hebben gehad.

U heeft zelf niet direct voordeel van meedoen aan dit onderzoek, behalve dat de uitslag van corona antistoffen aan u wordt meegedeeld, als u daar prijs op stelt. Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor het onderzoek en u interesse heeft om mee te doen, kunt u het aanmeldformulier invullen.

U krijgt dan van ons per post meer informatie over wat de studie inhoudt en daarna kunt u besluiten of u mee wilt doen. Voor vragen of opmerkingen kunt u per mail contact opnemen met T2B-COVID@amsterdamumc.nl of telefonisch met 06-83914669. Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie over wat deze studie voor u inhoudt kunt u vinden in deze folder:

Dit onderzoek is opgezet met financiële steun van ZonMw. Meer informatie kunt u vinden op hun website.

Meer over informatie over het Target to B! consortium kunt u vinden op de website https://www.target-to-b.nl