Cardiogenetica, hartspierziekten (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor Cardiogenetica.

Bij het specialisme erfelijke hart & vaatziekten (ook wel cardiogenetica genoemd) gaat het in het bijzonder om erfelijke hartritmestoornissen en hartspierziekten.

Een belangrijk deel van zorg en onderzoek binnen ons ziekenhuis gaat over het risico op plotselinge hartdood op jonge leeftijd.

Van veel van deze ziektebeelden onderzoeken we of er een erfelijke basis is door familieleden te testen en die preventief te behandelen.

De belangrijkste erfelijke hartritmestoornissen zijn:

De belangrijkste erfelijke hartspierziekten zijn:

De belangrijkste erfelijke vaatziekten zijn:

Graag leggen wij u uit welke behandelingen er mogelijk zijn binnen ons specialisme. Hierbij kunt u denken aan bepaalde medicatie, aanpassen van leefregels, in brengen van een ICD (Implanteerbare Cadrioverter Defibrillator), het plaatsen van een pacemaker of een ablatie behandeling. U kiest zelf of u onderzocht wilt worden. Om hierover een beslissing te kunnen maken zullen we u goed informeren. Maak een afspraak op de poli.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.erfelijkehartziekten.nl
www.erfelijkheid.nl
www.harteraad.nl
www.hartspierziektepln.nl
www.hartstichting.nl
www.heartzfoundation.nl
www.brugada.nl

Wachttijd Cardiogenetica

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Wachttijd polikliniek circa 8 - 12 weken.

    Meer over uw bezoek aan het AMC: