Dermatologie kind (polikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Dermatologie (A0).

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Dermatologie, ook wel huidziekten genoemd. De polikliniek Dermatologie biedt onderzoek en behandeling op het gebied van diverse huidaandoeningen.

De artsen van de polikliniek behandelen onder meer acné, eczeem, moedervlekken, pigmentstoornissen, wondroos, psoriasis, allergische huidreacties, huidkanker, wratten, schimmelinfecties, blaarziekten, galbulten, lepra, diabetes en bloedvatwand ontsteking (vasculitis). Vanaf 27 juni 2022, kunt u op deze poli terecht voor een provocatietest bij uw kind. Uw kind verblijft dan op de dagbehandeling van de dermatologie.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens het bezoek aan de polikliniek wordt onderzoek ingesteld naar de huidaandoening van uw kind. Zo nodig worden hiervoor extra afspraken gemaakt. Daarna krijgt u informatie over de reden van de klachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden bij uw kind. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De wachttijd voor de polikliniek Dermatologie/huidziekten is 51 dagen en voor Venerologie 2 dagen. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Route

  De polikliniek Dermatologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond. Als u de polikliniek via de hoofdingang binnenkomt, loopt u rechtdoor. De balie van de poli Dermatologie vindt u achterin het poligebouw aan de linkerkant, route 6.

  Dermatologie

  020 - 566 2530

  Meer over uw bezoek aan het AMC: