Pigmentstoornissen en laserbehandelingen (specialisme)

Informatie over het specialisme Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP).

Het SNIP (Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen) is onderdeel van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Het verleent topreferente zorg op het gebied van pigmentaandoeningen en laserdermatologie. Topreferente zorg is zeer specialistische zorg voor mensen die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Pigmentaandoeningen

Het SNIP heeft sinds 1994 een grote expertise opgebouwd op het gebied van pigmentaandoeningen. Een voorbeeld hiervan is de pigmentceltransplantatie.

Het kan gaan om aandoeningen met een tekort aan pigment; hypo-of depigmentaties zoals vitiligo. Of met juist een teveel aan pigment; hyperpigmentaties zoals melasma en moedervlekken.

Pigmentstoornissen kunnen het gevolg zijn van ontstekingen, infecties, autoimmuunstoornissen, aangeboren defecten, stofwisselingsstoornissen of hormoonstoornissen.

Laserdermatologie

Het SNIP heeft een topreferente positie op het gebied van de laserdermatologie. Het instituut beschikt over geavanceerde laserapparatuur voor een scala aan huidproblemen. Denk hierbij aan pigmentstoornissen, littekens, vaatafwijkingen en overbeharing.

Wachttijd Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Pigmentstoornissen, moedervlekken en laserbehandelingen: 1 tot 2 weken