Genderraad

De genderraad is een patiënten adviesraad. De genderraad heeft het doel om de kwaliteit van zorg in het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG) in Amsterdam UMC te bevorderen. Dit doen wij door gevraagd en ongevraagd advies te geven over zorg en wetenschappelijk onderzoek binnen het KZcG.

Wij zitten frequent aan tafel met zorgverleners en bestuursleden van het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie en werken daarnaast in kleinere groepen aan verschillende projecten zoals het verbeteren van (medische) communicatie naar patiënten en het ‘samen beslissen’ over verschillende behandelingsopties binnen de genderzorg.

Wij staan voor persoonsgerichte zorg. Daarbij staan 3 dingen centraal: inclusiviteit in de breedste zin van het woord, samen beslissen en duidelijk communicatie.

Heeft u vragen over onze projecten, adviezen of andere gerelateerde zaken? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar per mail: genderraad@amsterdamumc.nl

Wie zijn wij?

De genderraad bestaat uit tien ervaringsdeskundigen met verschillende achtergronden en genderidentiteiten. Onze voorzitter is Lindsey van Ginkel. Verder wordt de raad verrijkt met Roxanne Wardenaar, Nando Doornbos, Kate Werdekker, Linda Klaver, Aike Pronk, Ryan Ramharak en drie anonieme leden.

Lindsey van Ginkel
Lindsey van Ginkel
Kate Werdekker
Kate Werdekker
Aike Pronk
Aike Pronk

Roxanne Wardenaar
Roxanne Wardenaar
Linda Klaver
Linda Klaver
Ryan Ramharak
Ryan Ramharak

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer