Gipskamer (polikliniek)

Hier behandelen we allerhande aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat, zoals botbreuken.

Beschadigingen aan banden van gewrichten en pezen horen er ook bij. Het corrigeren van aangeboren aandoeningen is een andere deskundigheid van de gipsverbandmeesters.

Contact en afspraak

U heeft na een bezoek aan de spoedeisende hulp een vervolgafspraak gekregen voor de Gipskamer. Of u bent naar ons doorverwezen door de polikliniek Traumachirurgie, Orthopedie en Sportgeneeskunde, Plastische chirurgie, Neurologie, Neurochirurgie of Revalidatie. Of misschien is uw kind doorverwezen door de polikliniek Kinderorthopedie of Kindertraumatologie. Meer informatie over de Kindergipskamer vindt u op onze pagina Kindergipskamer.

Wat kan ik verwachten?

Op de Gipskamer werken onze ‘gipsverbandmeesters’. Zij behandelen aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat, zoals botbreuken. Beschadigingen aan banden van gewrichten en pezen horen er ook bij. Het corrigeren van aangeboren aandoeningen is een andere deskundigheid van de gipsverbandmeesters.

Met verschillende soorten materiaal wordt het aangedane lichaamsdeel geïmmobiliseerd ('vastgezet'), gecorrigeerd of ondersteund.

Wij maken gipsen, braces, oefenspalken van verschillende materialen. Wij doen wondbehandeling en verstrekken ook kant en klare voorzieningen. Samen met de specialisten bepalen wij wat voor u de optimale behandeling is. Wij verzorgen gipslessen voor SEH-verpleegkundigen en arts -assistenten.

Krukken

Bij de gipskamer kunt u -tegen betaling- douchehoezen en krukken kopen. U kunt ook via een thuiszorgwinkel krukken huren.

Route

De Gipskamer bevindt zich op de begane grond van het polikliniekgebouw A1. Er is ook een kindergipskamer bij de kinderpolikliniek op A0.

De Gipskamer werkt uitsluitend op afspraak. U kan alleen terecht als u doorverwezen bent door een specialist van Amsterdam UMC, locatie AMC. De gipskamer is open van 8.15 tot 16.45 uur.

Wilt u een afspraak maken of verzetten dan kunt u bellen naar:

·         Afspraken volwassenen 020 5662180

·         Afspraken kinderen 020 5668000

Voor rechtstreeks contact met de gipskamer kunt u bellen naar:

·         Gipskamer 020 5662296

Meer over uw bezoek aan het AMC: