Video-afspraak

Een video-afspraak, ook wel ‘videoconsult’ genoemd, is een afspraak met uw zorgverlener via uw computer, tablet of mobiele telefoon. Vanaf heden zal er afwisselend gebruik gemaakt gaan worden van zowel videoconsulten als reguliere poliklinische afspraken. Dit geldt voor zowel de kinderen als de volwassen. Het videoconsult vervangt een reguliere poli afspraak zodat u niet naar het Amsterdam UMC locatie AMC hoeft te komen. Voor het videoconsult geldt wel hetzelfde tarief als voor een fysieke afspraak in het ziekenhuis. Voor de patiënten die altijd 2 x per jaar komen zal het de ene keer een videoconsult zijn en de andere keer een reguliere poli afspraak.

Om een videoconsult te kunnen doen is het is het wel van belang dat u Mijn Dossier activeert. Dit kunt u doen door contact op te nemen met:

Het patiëntenloket wat telefonisch bereikbaar is via 020 - 444 3336 (op werkdagen van 09.00 uur tot 18.00 uur of via e-mail patientenloket@amsterdamumc.nl.

Hier kunnen zij u ook helpen om u goed voor te bereiden op een videoconsult. Een handleiding voor een videoconsult vindt u hier op onze website.

Mocht u liever toch naar het AMC toe komen dan kunt u dit ook zeker aangeven en zal hier rekening mee gehouden worden.