Meedoen aan onderzoek

Veel onderzoekers in Amsterdam UMC zijn op zoek naar patiënten voor hun wetenschappelijke studies. Meestal betreft dat lopende onderzoeken naar bijvoorbeeld nieuwe medicijnen of onderzoek om de bestaande kennis uit te breiden. Soms worden ook gezonde vrijwilligers gezocht om wetenschappelijke vragen te beantwoorden. Iedereen die meedoet krijgt vooraf mondeling en schriftelijk uitvoerige informatie over wat deelname precies inhoudt. Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig en iedereen kan zonder opgave van reden zijn deelname weer intrekken.

 • De toevoeging van ATALUREN aan kanker immunotherapie met PEMBROLIZUMAB voor de behandeling van patiënten met uitgezaaide dikkedarm- of baarmoederkanker: de ATAPEMBRO studie.
  Acroniem
  ATAPEMBRO
  Hoofdonderzoeker
  dr. A.D. Bins
  Titel
  De toevoeging van ATALUREN aan kanker immunotherapie met PEMBROLIZUMAB voor de behandeling van patiënten met uitgezaaide dikkedarm- of baarmoederkanker: de ATAPEMBRO studie.
  Status
  Het onderzoek is gestart (de eerste proefpersoon is geïncludeerd)
  Afdeling
  Inwendige geneeskunde
  Omschrijving

  Immunotherapie met het geneesmiddel PEMBROLIZUMAB kan erg effectief zijn voor het behandelen van een bepaald subtype van uitgezaaide kanker van de baarmoeder en de dikke darm. Dit subtype is ' microsatelliet instabiel' . Helaas werkt immunotherapie niet altijd even goed. Op basis van eerder onderzoek verwachten wij dat het toevoegen van ATALUREN ervoor zal zorgen dat immunotherapie beter en bij meer patiënten werkt. Wij onderzoeken in dit onderzoek of de combinatie veilig is.

  https://www.trialregister.nl/trial/7574
 • ENGOT-cd8: Een onderzoek naar tisotumab vedotin als therapie bij patienten met teruggekeerde of uitgezaaide baarmoederhalskanker
  Acroniem
  GCT1015-05
  Hoofdonderzoeker
  mw.dr. A.M. Westermann
  Titel
  ENGOT-cd8: Een onderzoek naar tisotumab vedotin als therapie bij patienten met teruggekeerde of uitgezaaide baarmoederhalskanker
  Status
  Het onderzoek is gestart (de eerste proefpersoon is geïncludeerd)
  Afdeling
  Inwendige geneeskunde
  Omschrijving

  Het doel van dit onderzoek is het onderzoeken van de veiligheid en effectiviteit van het middel tisotumab vedotin alleen of in combinatie met immunotherapie met pembrolizumab (Keytruda®) of chemotherapie met carboplatine, bij patienten met uitgezaaide baarmoederhalskanker. Tisotumab vedotin is een experimenteel geneesmiddel, wat betekent dat artsen het nog niet kunnen voorschrijven (buiten onderzoek). Het bestaat uit een antilichaam (tisotumab) dat gekoppeld is aan een chemotherapeutisch middel (vedotin) en richt zich naar verwachting direct op de tumorcellen.

  https://www.kanker.nl/trials/1018

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Deelnemen aan dit onderzoek?

Als u in behandeling bent bij Amsterdam UMC kunt u uw behandelend arts vragen of u kunt deelnemen aan dit onderzoek. Bent u niet bij ons in behandeling, dan kunt u uw huisarts of specialist vragen voor een doorverwijzing.