Locatie AMC

Let op!
Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Cancer Center Amsterdam

Medische Oncologie (specialisme)

Informatie over het specialisme Medische Oncologie.

Het AMC behandelt alle oncologische aandoeningen. Alle vormen van kanker die niet onder de bloedziekten (hematologische oncologie) vallen, worden in het AMC door de afdeling Oncologie behandeld.

Universitaire medische centra hebben elk hun eigen specialisaties. Het AMC is met name gespecialiseerd in de gastro-enterologische oncologie (maag-, darm- en leverkanker), kinderoncologie, gynaecologische oncologie en orthopedische oncologie (botkanker).

Gynaecologische tumoren

Specialisatie in kanker van de eierstokken, baarmoeder, baarmoederhals en zeldzame tumoren in dit gebied. Het behandelvoorstel wordt gemaakt in de wekelijkse vergadering van gynaecoloog, oncoloog, radiotherapeut, radioloog en patholoog.

Bottumoren

Specialisatie in ewingsarcomen en osteosarcomen. Deze zeldzame tumoren worden door de orthopeed gediagnosticeerd, waarna in het overleg met oncoloog, radiotherapeut, radioloog en patholoog een behandelplan wordt gemaakt.

Tumoren bij jongvolwassenen (18-35 jaar)

Specialisatie op het gebied van tumoren die meer op de kinderleeftijd voorkomen dan bij oudere volwassenen. De behandeling van deze zeldzame tumoren wordt gecoördineerd met de kinderoncologen. Iedereen wordt besproken in de Werkgroep Adolescenten en Jongvolwassenen Oncologie (WAJO), een Amsterdams samenwerkingsverband van AMC en Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoekhuis.